Veckosummering första veckan 2018!

Då var första veckan i Havöysund 2018 klar och gästerna har lämnat campen. Veckan har bjudit på ett helt fantastiskt fiske och vädret har i det stora hela varit helt okej, och ibland även fantastiskt. Veckan inleddes med en riktig köldknäpp, och varken jag eller André har tidigare varit med om så låga temperaturer här uppe. Vatten som stänkte upp i båtarna frös omedelbart till is, och all utrustning blev helt täckt i ett lager av fruset saltvatten, men fram emot helgen vände det mot något mildare temperaturer samt ett fiske utan dess like. Alla gäster på campen var med om ett makalöst bra fiske under lördagen och söndagen, det landades många fina fiskar över 20 kilo i samtliga båtar, och då även 3 stycken fiskar i 30 kilos klassen!

Igår käkade vi frukost vid 07:00 i vanlig ordning på hotellet med gästerna, det snackades mycket om det dåliga vädret med de hårda vindarna som hade dragit in över oss. Hur skulle vädret påverka oss? skulle det vara färdig fiskat efter skreien för denna veckan?, vi visste att vädret var dåligt, men exakt hur det skulle vara attfiska i visste vi inte. Så vi begav oss ut mot våra skrei positioner med fingrarna i kors, och väl på plats så var det stökigt men inte värre än att det med lite extra båtkontroll gick att fiska i. Fisken var på plats  och det pumpades fisk för fullt, stimmen gick långt upp i vattnet och jiggarna släpptes sällan djupare än 40 meter ner. Dock var de största inte i stöten denna gång, men efter att landat ett par fina fiskar strax under 20 kilo båtarna emellan, så beslutade vi oss för att bege oss in radan vid 14:30.

Vi vill tacka våra gäster för en fantastisk första vecka här uppe, och nu håller vi tummarna och laddar batterierna för ännu en kanon vecka med mycket stora fiskar!

Tight Lines// Douglas Dahlberg, André Starkenberg