Magiskt, Sjukt eller galet fiske i Havöysund

Nu var ännu en säsong slut men vilket slut sedan, ja så galet att man har svårt att sätta ord på det men till slut så måste det bli magiskt! Denna veckan har campen bara varit halvfull och varför har jag aldrig begripet då fisket och livet i havet är helt magiskt. Som om inte det räcker så har vi fisket runt ”hörnet” vilket innebär korta transporter och mycket fiske tid, själv körde jag guidebåten ett par dagar och vi valde bort frukosten och fiskade runt 12 timmar så nog får ni fiska. Denna veckan har vi haft ett otroligt väder med svaga vindar och sol plus ett magiskt hälleflundra fiske och trots att det bara var halv fiskecamp med en hel del nytt folk som aldrig fiskat hälleflundra så slog vi nytt rekord när det gäller topp, ett ”sjukt” resultat eller vad sägs om topp 5 .

 

  • 202 cm
  • 200 cm
  • 192 cm
  • 190 cm
  • 190 cm

Men Havöysund denna här tiden på året är så mycket mer än bara fiske för naturen och livet i havet är otroligt fint. Våra gäster fick uppleva det mesta.  Delfiner som hoppade, späckhuggare runt båten, måsdyk som var gigantiska, havsörnar som svävade runt båten och sist men inte minst så fick de se ett otroligt norrsken. Skulle jag välja en vecka i Havöysund hade jag helt klart valt så sent som möjligt.

Det är inte bara säsongen som tog slut utan även jag har satt punkt för en lång guide karriär och tror inte jag skulle kunna avsluta den på ett bättre sätt än att få vara med om detta magiska fiske, och dessutom få sätta årsbästa i guidebåten då Lars Järvesjö slog till med en på 189 cm sista timmen. Jag kommer att hoppa in som extra guide i Havöysund när det behövs och tid finns. Ni kan följa mitt privata fiske på Instagram oxen_cwc och FB under Ulf Hugsen.  Men som sagt även min vapendragare Sebastian Hoogers har valt att avsluta guidandet så nu får han ordet.

Jag har fått avsluta med en riktigt grym säsong här uppe och vill tacka alla härliga gäster som jag fått äran att guida under alla dessa år.

Jag ska villigt erkänna att jag inte har samma gnista som jag en gång hade, och därför är det bättre att låta yngre entusiastiska förmågor ta över. Havet lockar alltid och jag känner att jag inte är helt klar här ännu, men framöver kommer jag att åka upp som gäst istället.

Uffe & jag vill sända ett stort tack till: 

Jimmy Andersson och all personal på NSA

Merete & Logan + personalen på hotellet.

Och sist men inte minst alla underbara gäster varav många har blivit riktigt goda vänner för livet.

Lars 189 centimeter

Håkan 178 centimeter