Härliga höstdagar i Nappströmmen!

Grym start på veckan i Nappströmmen, och vi ser fram emot en fortsatt framgång.

Under dagarna som har gått så har moder natur lett mot oss och vi har i väldigt stor mån haft obegränsade fiskemöjligheter. 6 båtar begav sig ut gemensamt för att leta fisken. Havsfiske i Norge är trots allt ofta en lagsport.
Väl på plats anropades det väldigt snart att fisken var i hugget. Kämparglöden tändes till och spred sig som den olympiska facklan, och fisket var igång. Mattorsken flög ner i kassarna, men storsejen uteblev för en gångs skull. När fisket är på topp försvinner ofta önskan efter andra arter, och i hugghysterin så började de större fiskarna hugga. Skriken som torsken uppgav i några båtar hördes som ett dimmhorn över de lugna havet. Galet, kort sagt.

Stortorsken var inte där i antal, men i storlek kompenserade dom. Hela 21.3kg drog den största torsken ner samsonvågen på, vilket är en hejdundrande skrytfaktor. Med större sommartorsk än vad flera guider lyckats med får vi på NSA att applådera!

Gryn första torsk för Niklas på hela 21,3 kg

fisket var grymt under stora delar av hela dagen med mängder av torsk mellan 6-9 kg och några bättre topp fiskar där den största var den tidigare nämnda.

                                                               

Även en kortare spättasession resulterade i fina 1kg+ – spättor som var ovanligt svårflörtade.

 

Alexander och Martin. J