Ännu en storflundra landad på Å!

På torsdags morgonen stod ett gäng laddade gäster på bryggan för att ge sig ut på havet. Snacket på bryggan gick att de flesta var på väg ut för att fiska flundra.

Martin i guidebåten visade vägen och var först på plats och det tog inte många minuter innan Martin rapporterade att de tappade en flundra. Bara minuter senare kommer en ny rapport från Martin att Janne drillar stort i Guidebåten, 15-20 minuter senare landar de en riktig drömfisk på hela 183 cm och detta bara 10 minuter in i första driften för dagen!. Guidebåten var också först med att nypa flundra nr.  2 för dagen. Bara minuter efter drömfisken landades ännu en mycket fin fisk på 134 cm!

                       

Det landades även flera fina flundror runt metern runt om i andra båtarna.

I fredags fick vi sällskap av en flock späckhuggare som nyfiket simmade runt mellan båtarna och kollade läget.

Det har fiskats en del torsk och även de har nappat på bra med mycket fisk mellan 7-12 kg och några riktigt fina toppfiskar över 18 kg.

Alexander i Guidebåten hade idag siktet inställt på rödspätta. Rödspättan var verkligen på hugget idag där vi lyckades lura ca 30-35 rödspättor och 15-20 sandskäddor med bra snittvikt runt 7-900 gram och toppar över 1 kg! Ett par fina mat fiskar fick följa med tillbaka men de allra flesta spättor och skäddor fick simma tillbaka.

               

I övrigt har fisket idag varit tufft med friska vindar från ost. Trots det har det kommit upp en del fina torskar och en flundra i mindre kaliber.

Nu sitter vi inne och väntar på att vinden ska lägga sig och laddar kommande dagar på Å!

Tight Lines!

Alexander, Martin och André