Veckosummering Risöysundet

Veckan som varit i Risöysundet, Sydsidan av Andöya har varit välsignad av helt sagolikt väder.
I skrivande stund ligger sundet spegelblankt, och solen gassar över den inkommande hösten.
Vem kunde förvänta sig sådant väder i September?

Fisket under veckan har varit upp och ner, men med en spännande art-variation och stundtals grymt mängdfiske så åker
samtliga gäster hem med ett brett leénde och ett minne för livet.

I början av veckan hade vi dom tuffaste vindarna, men vi hade fortfarande stort spelrum och nådde våra favoritplatser.
Torsk stod i siktet, och vi dundrade iväg. Fisken lös med sin frånvaro, iallfall i början.
Men efter ett gediget sök ifrån båda båtarna så lyckades vi tillslut hitta prima mattorskar, och veckan fick en bra start.
Dagen därpå lugnade sig vädret, och vi fortsatte i samma melodi. Återigen torsk, och trots svåra perioder så landade vi riktigt fina torskar, och Far o Son-duon i guidebåten stormtrivdes.

När veckan nådde sin halvlek så tog Marcus Eriksson över guidebåten, och styrde ut västerut i jakt på blandat fiske, vilket även där resulterade i torskfiske med fulla backar mot slutet av dagen.
Den andra båten, rörläggarkvartetten från västkusten spenderade några kvällstimmar i flundrajaktens anda. Efter flera drifter så smällde det ordentligt i ett av spöna. Och när dom väl insåg vad som huggigt så blev det fokus på fajten. Långa, Tunga gung i spöt – dvs ingen liten fisk. Efter dryga 2 minuter in i kampen så skedde det som inte får hända. Under rusningen så lyckades fisken vinna matchen och slet av linan.

Sista dagen så fick däremot västkustgrabbarna revanch, och hade en galet torsk och sejrace. När väl 3 man stod och drillade fisk samtidigt böjrjade den fjärde veva upp för att hälpa till, men ack så fel det gick. Givetvis högg det där med, och med sejar upp till 9kg och torsk av samma kaliber så stod gubbarna med en kall pilsner i hamn senare och var gladare barn i en leksaksbutik.

Nu laddar vi inför en ny vecka, och smider listiga fiskeplaner!

Over n out