Nappstraumen – Sejrace på nordsidan

I Torsdags gästades vi av Andreas och Anna som ville prova på lite havsfiske. Dom fick uppleva Nappstramens högsommarfiske när det är som bäst. Vi fångade några fina torskar och sejar, Anna fick även en långa.

I Lördag hade vi ett gott gäng här från Linköping på besök. Alexander Vistby och hans vänner som är på tur genom Sverige och Norge, dom hade tidigare kört downhill med blandade resultat. Vissa gick det bra för andra fick besöka sjukhus… Vid 11 tiden när vattnet började stiga puttrade vi ut mot Nordsidan, fisket var stundtals riktigt hett. Det fångades många fina sejar och torskar. Dagens lubbkung blev Erik med två lubbar med en topp på 3,5kg. Grabbarna drog på kvällen vidare mot Kebnekaise. Vi håller tummarna på att dom kommer helskinnade både ner och upp.

Det flesta båtarna har haft ett riktigt gott fiske efter sej med mycket fisk över 10kg. Det många dubbelhuggen och trippelhuggen, har resulterat i möra armar och ryggar av allt bändande.
Nu blåser det frisk här och de flesta båtarna fiskar efter flundra och spätta i strömmen. I morgon blir det bättre väder och nya möjligheter…

Martin Johansson