Storflundra och Storsej race i skinnade sol i Risöysundet!

Flundra och Torsk stod på schemat och planen var att åka till västra sida nu när vinden och vågorna hade lugnat ner sig efter ett par stökiga dagar. Vi hade planerat att vi skulle köra ett långpass nu när vi kunde nå topparna längre ut men så blev inte fallet!…

När vi kom ut till första toppen efter en lugn och riktigt härlig båtresa, gjorde vi inte många släpp förens det började skrika i rullarna och jag visste snabbt att det var storsej som var rörde sig som avvaktande missiler under båten och bara väntade på ett mål i sikte. Det blev dubbeldrillningar, trippeldrillningar och lite kaos i båten. Det blev tillochmed ett par schyssta platsbyten när Philip hoppa över David för att inte trassla in sig i varandra när dom drillade varsin storsej. Stämning var på topp i båten och det blev inte direkt sämre av att solen brände gott i ansiktet och inte ett moln på himmelen.

Det dröjde dock inte lång tid efter stor sej racet innan det högg rejält på Philips spö och denna gång beteende den sig inte alls som en sej utan snarare som en flundra. Efter ett par botten rusningar insåg vi att det var ett av de större exemplaren och adrenalinet började pumpa på bra i kroppen. Det blev en kort men intensiv och svettig kamp innan vi kunde säkra den med kroken och tailrepet. Fisken mätte upp till 165cm! Grymt bra jobbat av Philip och alla andra i båten som hjälpte till att säkra den! När vi skulle släppa den åter hann vi knappt släppa loss tailrepet innan den med ett lätt tag med stjärten blötte ner Philip som ett slags Hejdå. Riktigt kul att se!

Båt 2 och 3 hade åkt ut lite längre till ett par grynnor för torskfiske och ropade på radion att dom hade riktigt bra fiske där ute. Efter Flundran och all storsej kände vi oss ganska nöjda och bestämde oss för att åka ut till dom. Vi valde en annan grynna bredvid och det började hugga på bra med fina torskar upp till 12 kg.

Efter ett par timmar med bra torskfiske valde alla båtar att vända hemåt och kunde inte vara mer nöjd med dagen! Imorgon blir det nya tag och då åker även solfaktor 50 ner i ryggsäcken!

Over n out

Marcus Eriksson & Henric Appelgren