Feta flundror på Vesterålen

Ny vecka på Vesterålen och nya laddade båtlag har fått fiska av sig första dagen. Med blandat resultat! Erik Axner, guide som är här på semester den här veckan med familjen provade fiska nära campen efter hälleflundra då vinden piskade på från nord. Det visade sig bli en riktig fulltäff, för Thomas i båten i alla fall. Efter endast någon timmes fiske föll första hugget och det var ett riktigt karatehugg. En ilsken och tung fisk hade med hull och hå slukat hans Crazy Daisy i färgen rainbow strax ovanför botten och en brutal rusning rakt utåt som blev starten på en vild kamp. Efter cirka 15 minuter där kampen böljade fram och tillbaka där fisken vägrade släppa botten och envist gjorde rusning efter rusning kunde den säkras vid båtsidan och mätas till 158 cm. Snacka om drömflundra då detta var Thomas första. Flundran fick simma hem efter en snabb fotosession och en märksession senare.

Efter en sådan fisk är det skönt att vila upp sig under kommande drift men Thomas hade andra planer och efter en kaffe smög han i en Crazy Daisy Blue Glamour på nytt och fångade han ytterligare en fin fisk på 130cm inom loppet av några minuter..! Han sa inget när den högg men lina rann av rullen i en rasande fart och Erik uppfattade direkt att det var en till flundra på gång. Fisken drog iväg långt i första rusningen och båten fick användas för att köra efter och återfå kontrollen över fighten. Nu var Thomas dock uppvärmd och besegrade denna flundra raskt då drillningen var väsentligt mer avslappnad än förra. Att han är campens flundrakung för dagen råder det inga tvivel om. Stort grattis till en fin tur och fina flundror!

Torskfisket var lite trögare men en båt landades ett gäng runt 10kg, i övrigt togs det en del fisk mellan 4-5kg under dagen och både kungsfisk och långa fångades så grunt som på 70 meter.

Nu vankas det fiskmiddag i hytterna och vi inväntar tyvärr en väsentligt blötare dag imorgon men vi kämpar vidare i jakten på fler drömfiskar!

Christian Karlsson och Semester-Erik, Vesterålen