Summering av veckans flundrarace i Havöysund!

Veckan som gått har bjudit på ett mycket bra fiske efter framförallt flundra, då sommaren slog till på allvar efter halva veckan och bjöd på riktigt finväder och långturerna avlöste varandra. De båtar som fiskat torsk har lyckats bra och har fångat en hel del fisk mellan 10-15 kilo och veckans största torskar har legat runt 20 kilos strecket.

I måndags ficka många utav våra gäster uppleva ett storslaget fiske på flundra, under eftermiddagen när fisket drog igång på riktigt så var det ett konstant liv på VHFen om flundror som drillade och landades. Under morgonen så kom vi i guidebåten en stund efter de andra båtarna till platsen vi skulle fiska, och när jag han inte fråga hur det gick för de andra innan båt 4a rapporterade in en fin fisk på 155 centimeter, under eftermiddagens race med ett antal dubbeldrillningar och stora fiskar så var det båt 5 som lyckades nypa den största flundran på 177 centimeter!
18:30 på kvällen bestämde sig båt 4,5 och 9 för att dom skulle åka hem klockan 19:00, och därmed körde dom en intern tävling mellan dessa tre båtarna, sista flundran vinner. Och 15 minuter senare hör man båt 9 i VHFen ropa att dom dubbeldrillar!!! sjukt sätt att avsluta dagen på, tyvärr lyckades dom bara landa den ena utav dom som var en fisk runt 20 kilo.
Under veckan har vi haft två gäster ifrån Danmark, far och son har kämpat med flundrorna hela veckan och lyckats mycket bra! I söndags gick dom efter stor flundra, och redan vid lunch tid så var storflundran landad och mättes till hela 173 centimeter.

Nu laddar vi för nästa veckas bataljer och vi är mycket spända på att se vad denna veckan har att bjuda på.

Douglas Dahlberg, Sebastian Hoogers