Marulk och långtur på Vesterålen

I hamnen sprids ordet snabbt att det har kommit upp en marulk och fångstgrabben är Gustav, 10år. Han har lyckats med bedriften att fånga en marulk på spö, något som är mycket ovanligt. Gustav fiskade med lätta grejer efter torsk på 30 meters djup när de plötsligt blev tungt. När den kom upp i ytan blev Gustav fundersam och frågade, VAD ÄR DET DÄR?! En riktigt fräck fisk på runt 6kg fick följa med in i hamnen. Grattis Gustav och bra fiskat!

Jimmy och Mats var ute på sin premiärtur efter långa på kanterna som tidigare har levererat. Den här gången var inget undantag. Under turen slog den skickliga fiskaren och mekanikern Mats till med ett nytt personbästa på 26kg!! Fisken var 167cm lång och var förkrossande nära camprekordet. Jimmy passade också på att fånga en långa på 15kg, utöver ett knippe långor tog de sej på 14kg och en torsk på 15kg, den största torsken krokade av sig själv. Mats har lovat att camprekordet ligger i farozonen nästa fisketur.

Christian Karlsson, Jimmy Andersson, Mats Persson Vesterålen