Sjuk start på veckan i Å!

Starten på denna vecka här på Å får helt enkelt beskrivas som magisk. På torsdagsmorgonen lämnade André hamnen med fyra laddade skåningar och satte kurs mot flundravatten. Dagen började ganska stillsamt ända tills Amanda efter ca 2 timmar står med spöböj i fören. Efter en härligt fight kunde dom landa hennes livs första flundra på 103 cm. Ny drift och ner med grejerna igen och knappt en timme senare kom hugget med stort H. Amanda ropar från fören att ”nu har jag nåt” och sätter ett stenhårt mothugg. Det är tvärstopp i spöt och André funderar på om det kan vara botten. Men sekunden senare kommer två tunga knyckar och dom inser att detta är stort! I ca 10 min får dom åka efter fisken när den rusar och därefter börjar försöken att lyfta monstret från botten. Efter 40 minuters kamp kan dom landa ett nytt NSA årsbästa på HELA 233 cm och vad vi vet är det den största hälleflundran någonsin fångad av en kvinna! Grymt jobbat Amanda!

I övriga båtar har flundrafisket varit riktigt bra. Mängder fina flundror har landats och fisket just nu här på Å känns stekhett!

Fisket efter storsej har även det varit helt makalöst de senaste dagarna med fisk på popper, trolling, jerkbait och speedjigging hela dagarna. Nu är vi taggade till tusen för vad de kommande dagarna kan ge här på Å!

Tight lines från Storkveitens rike!

André Starkenberg, Alexander Lindgren och Martin Bamberg