Ny art, stor flundra, oreanga backar från Vesterålen

Det dröjde inte mer än en dag innan båt 5 med kapten Robban fångade sin andra stora flundra som nu mätte 159cm, fångad av Robban själv. Det är ofta svårt att lyckas fånga två flundror över 150cm under en vecka men här är resultatet än så länge 168 samt 159cm och några i fin matstorlek! Dagen därpå skulle bli tre flundror och en premiärflundra för Johanna! Det resulterade i ett bad för nytt personbästa. Grattis!

Vi kan också presentera en ny art som Johan Bogfors fångade under Uerfiske på runt 200 meters djup. En Fjellbrosme eller på norska Skjellbrosme, på 8hg. Det norska rekordet ligger på över 3kg men det är en sällsynt art att fånga på spö, dessutom lever de oftast på ännu större djup. Det ger oss en bild av artrikedomen på djupena häromkring, det kan hugga nästan vad som helst vilket är otroligt spännande. Mer sällsynta arter är nog att vänta.

I övrigt har det kommit in skrikorangea backar från båt 9 och Hissingsgänget fyllda med uer. Under guidning har vi också fiskat torsk och sej med go matstorlek. Från båt 7 fick jag veta att de första dagen tog en bleka på 7kg i samma område som de tidigare större blekorna har tagit.

I takt med att vi fiskar ännu mer här så ser vi bara fler och fler möjligheter, nya platser som kanske förbisetts hittas och levererar. Det här är en riktigt spännande säsong som kan leverera precis vad som helst.

Christian Karlsson, Vesterålen