Flundrarace, Storsej i ytan och finväder på Å.

Ja, vädret har ju var otroligt härligt den senaste veckan med varman vindar och strålande sol, så nu känns det verkligen som att sommaren kan vara på ingång.
Och med värmen verkar även fisket dra igång liter mer och det gäller framförallt på storsej och hälleflundra.
André och Viktor stack ut en sen kväll för att testa fisket efter storsej, och det med ett lyckat resultat. Fisket var helt galet, deras poppers hann inte mer än landa i ytan innan den första fisken small på och så fortsatte det hela kvällen.
Dagen efter åkte samma gäng ut igen fast med ytterligare två spelare, Erica och jag (Martin) då vi hade lite tid över och denna dag vad det hälleflundra som stod på schemat.
Havet låg som en spegel och driften var perfekt och mycket riktigt så hann det inte gå många minuter innan första flundran hugg på Viktors spö och sen va det som att någon tryckte på en knapp, så fort Viktors fisk var landad högg det hos Andre och inte långt efter det fick Erica fisk på sitt spö så fortsatte det under en kortare period. Påväg hem med facit i hand lyckades vi landa hela 8 flundror med en topp på 116 cm som Erica snyggt pumpade upp ifrån botten.
Igår var Alexander ute med Roland och Uno för att försöka lura upp lite flundra och dom hann inte mer än att träffa botten innan första flundran hugg, en fin flundra på ca 80 cm, grattis grabbar.
Team Marko Pekkala levererade även dom igår med några fina flundror och en hel del fin torsk.

Tight Lines.

Martin, Alexander & André