Varma vindar, storsej och en mjukstart i Nappströmmen!

Idag började den nya veckan ordentligt, med tyskar, fransoser och svenskar på campen. Vindarna har hammrat oss från syd-ost, och skapat en hel del närliggande sjö här. Lykligtvis så är vindarna över 20C varma, så det är endast vågorna som ställde till lite fuffens för oss.

Själv körde jag ut en grupp på 4 duktiga gäddfiskare från tyskland idag, och med min knaggliga tyska, och motsvarande knagglig engelska från deras håll lyckades vi med en salig språkmix ha otroligt roligt ombord med många gapskratt och en fantastisk dag, trots stampig sjö.

Vi körde ut norröver, och i behaglig medsjö tog vi oss ut till sej och torskplatserna. blott 2 minuter in i driften så smackade det på ordentligt för en av de äldre herrarna ombord. Jag trodde han hade på en jättesej, 15kg+, och blev själv lite lätt euforisk. ”Vilken sjuk start”, tänkte jag.

När fisken bröt vattnets grymlighet såg jag först en torsk på drygt 8kg, och därefter en storsej på 9kg. Han hade smugit på en gummimack uppe på tafsen, och det resulterade i hans lifs fight!

Som guide jag kan ärligt erkänna att jag klantade till det med kameran, och bilderna blev fullständigt odugliga. Lyckligtvis hade dom med egen kamera, och jag skall försöka komma åt en kopia på deras bilder, så det kommer nog i nästa nyhet!

Dock blev dagen kort för oss. Vår bittra fiende sjösjuka spelade in, och vi for hem strax efter lunch. Fram tills dess hade alla fått drilla storsej och torsk, med en topp på 12kg, så vi är oavsett sjösjukan supernöjda!

Victor körde ut med en grupp glada svenskar idag, och hade ett grymt spättafiske, en mysig mjukstart som uppvärming inför en vecka som enligt nuvarande väderprognos kommer bli underbar!

Over n out

Henric och Victor