Kvällsräd gav flundor på Vesterålen

Vårsolen lyser nu efter ett par dagar med hängande moln och båtarna är ute på havet. Igår kom båtlagen in med en del mattorskar med en rundbukad på över 12kg och det slets vid rensbordet. Men fiskesuget var för stort för att inte prova lite flundrafiske i Jörnfjorden på kvällen.
Åge som var med hade ingen större tanke på att fånga flundra och diskussionen gick om att de skulle prova fiska lite torsk på branterna istället. Men kapten Miguell stod fast om att de skulle ge flundrafisket en chans. Under driften körde Åge på en ljus jigg som han tillslut satt i botten… eller?

Nej! Det började snart att gunga och fighten var igång. Hälle!! Det blev en bra kamp som varade ungefär 10 minuter innan de kunde landa fisken. Den mättes till 124cm och hälleflundran kunde äntligen bockas av från listan. Fisken landades ett stenkast ifrån campen och Jörnfjorden gav utdelning.

Stig, kaptenen för en annan båt som bara några dagar tidigare landat sin första flundra fick pumpa med spöt när flundra nr 2! Fisken mättes till straxt över 80cm innan den returnerades. De börjar få kläm på flundrafisket nu och det är inte längre en bonusfisk. På rätt plats, med rätt beten och teknik så sitter de tillslut!

Christian Karlsson och Erik Axner, Vesterålen