Svaga vindar och ännu en storflundra i Å!

De två senaste dagarna har bjudit på svaga vindar och de flesta båtarna har gått stenhårt in för flundrafiske.

Under lördagen lyckades de flesta båtarna bra med sitt fiske med många landade flundror. Vi i guidebåten åkte söderut för att prova några platser som blivit sparsamt fiskade på denna säsong. Dagen rullade på med flertalet fina torskar men målet för dagen, flundrorna lös med sin frånvaro. Runt lunch styrde vi norrut mot ett område som levererat bra den senaste veckan. Redan vid första driften suger något tag i Erics sej och några sekunder senare står spöet i en härlig båge. Efter ett par minuters kamp kan vi säkra dagens första flundra på fina 112 cm. Så snabbt i med grejerna igen och vi fortsätter på samma drift och det tar inte mer än ett par minuter innan Hasse säger ”nu har jag en ser du!” Ännu en härlig kamp börjar och Hasse pressar fisken stenhårt i ett par minuter innan vi ser fisken i djupet, det är en fin fisk! Fisken landas och mäts till 138 cm och efter ett par snabba bilder får den friheten åter. Vi har sedan ett par bra kontakter därefter men fiskarna vill inte följa med hela vägen upp.

Söndagens prognos visade liknande väder som föregående dag. Likt lördagen var siktet inställt på flundra för de flesta båtarna. Alexander styrde skutan söderut med gänget i båt 3 mot samma område som vi i guidebåten fiskade i dagen innan med klent resultat på flundrafronten. Vi i guidebåten gjorde det motsatta och styrde norrut och redan på första driften krokar Hasse en flundra på 97 cm. Strax efter det lagom när Eric återutsatt dagens andra flundra ropar en nöjd Alexander på radion att Per just landat en riktig drömfisk! I dagens andra drift på 60 meters djup så börjar något tugga på Pers betesfisk. Efter ett par sekunder så sticker fisken iväg i en hiskelig fart. Per sätter ett stenhårt mothugg och kampen är igång! Efter ca 15 min av svett och skakande ben kan Alexander sätta kveitekroken i underkäken och Pers nya PB är säkrat. Efter avkrokning mäts skönheten till härliga 165 cm och fångstmannen hoppar i vattnet för ett kveitebad! Efter några bilder så får flundran åter glida iväg ner i djupet.

Nu laddar grupperna för de återstående dagarna här på Å!

Tight lines!

André Starkenberg och Alexander Lindgren