40+ igen, igen och igen här i Havöysund!

Då var halva veckan gången och kveite fisket rullar vidare. Vi har fortfarande lite kallt i vattnet men ändå helt okej fiske efter kveite iallafall nä det gäller storleken. Jag själv ligger i kräksjukan (nej inte sjösjuk eller bakis) så Sebbe styr guidebåten med grym hand. Det kommer upp 140 cm plus varje dag på campen och igår var de ute efter storvilt i guidebåten och visst blev det så, Magnus i guidebåten krokar i sin första hälleflundra som mätts till grymma 147 cm och givetvis fick denna kveite simma vidare så man kan säga att det blev dubbel glädje när Magnus fick fighten och kveten fick friheten. Även hans kompis Dennis som är en mer rutinerad herre lyckades bra dagen innan när han landade 2 hälleflundror med topp på 137 cm och hur det går idag skall bli otroligt spännande då de är på en magisk plats och fiskar.

Vill även lyfta fram våra ”PJ” ”sillen” och ”kalven” som gör ett jätte jobb när de hjälper till i min frånvaro.Igår fick ”Sillen” hoppa in och köra våra tyska gäster och även om det var trögt så lyckades han med bravur att guida upp en hälleflundra på 115 cm men när han såg att kroken rättats ut så slänger han sig nästan över relingen och lyckas kroka fast kvetiekroken i kveten, både gästerna i guidebåten samt våra tyska gäster var mycket imponerade.

I övrigt så har jag dålig koll på hur fisket efter övriga arter gott då jag inte varit ner på campen och alla båtar är ute på havet och njuter av det fina vädret.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Andreas PJ ”Kalven” Hugsén och Isak PJ ”Sillen” Andersson