Flundraaction på Å!

Under tisdagens fiske, på veckans sista fiskedag var siktet inställt på hälleflundra i alla båtarna. Alexander som körde guidebåten med guidebåtens enda resenär Eric W började hårt från start med flera flundror på kort tid på jigg upp till 116 cm och det märktes att fisket var igång.

Jag, Martin och André tog själva en båt för lite privat fiske och hann inte mer än drifta runt 100 meter innan ett tungt hugg föll på min sej och sen bar det av! När cirkelkroken vevades in blev det riktigt tungt och en fartfylld fight startade. I den kraftiga strömmen på runt 2,5 -3 knop hade flundran största övertaget och gjorde först kraftfull rusning längs botten och efter en stund med huvudskak vid botten började den sakta ge med sig. Mitt i frivattnet fick den dock fart igen och rusade ner till botten igen! Detta scenario upprepade sig igen vid nästa försök att lyfta fisken hela vägen upp.

På tredje försöket lyckades vi hålla pressen och Martin säkrade galant flundran som mättes till 142 cm.. En grym start på dagen där Martin inte hann släppa ner innan första hugget föll.
Vi la om driften efter att ha återutsatt fisken och det dröjde inte länge innan nästa hugg föll på min sej. Denna fisk tuggade friskt och ett par kraftiga huvudskak avslöjade en stor fisk.. Tyvärr släppte den sejen i andra skaket och sejen förblev orörd.. Senare i driften slukade en 110 cm lång flundra samma sej i frivattnet som återutsattes efter ett par snabba foton.

Under flera drifter senare hade vi många kontakter men aktiviteten avtog tills tidvattnet vände. Då fick Martin först en 102 cm och i dagens sista drift hände något märkligt. Endast några meter under vattenytan slukade något min sej i frivattnet och började rusa rakt ner mot botten. Ekolodet visade 76 meter och när fisken lugnade ner sin rusning slog jag på bromsen och spöet böjde djupt! En härlig fight startade och även nu strömmade vattnet tungt runt 2 knop. Efter en tung rusning och sköna huvudskak kom en flundra på 132 cm upp till båten som märktes, fotograferades och återutsattes varsamt tillbaka. Efter denna fisken kände vi oss nöjda och satte kurs mot hamnen. Där inne möter vi upp britterna som skvallrar om om tre landade flundror upp till 90 cm och vi kan summera ihop en riktigt grym fiskedag i Å!

Erik Axner, Martin Bamberg, Alexander Lindgren, André Starkenberg – Å