Stora fiskar i Havöysund!

Fisket fortsätter att rulla på här i Havöysund, Jag körde guidebåten igår och ”Lappen” skulle vara fri men när jag nämnt min plan i Lördags kväll så sa Lappen att han skulle ta en av de lediga båtarna och kollade med ”Kalven”(Andreas) och ”Sillen” (Isak)skulle med, givetvis så blev det så. Efter frukosten så satte vi kurs mot ett av våra ”heta” kveite områden.

Vi hade inte lagt många drifter förrän första hälleflundran var landad, det var Lars som fick känna på en ”hel fight” utan att få linan av huggen som han sa när vi säkrat en fin hälle som mättes till grymma 148 cm.Vi fortsätter att nöta på och kort efter rapporterar Lappen om att sillen hade landat en mindre hälle. Vi fortsätter så hela dagen men givetvis så fick vi ”hand hala” en hälle även denna dag, Jörgen i guidebåten fick känna på en riktigt busig flundra som verkligen bjöd upp till dans. Mitt under fighten smäller spöt av utan någon anledning så Tina agerar blixtsnabbt och börjar hala utan handskar så att inte linan går mot båten,jag kommer springande då jag ser vad som hänt och tar över och halar upp den. Vi lyckas efter stor dramatik landa den och mätte den till 133cm. När vi väl fått lite ordning och reda i båten så ropar Lappen över VHFen ”Uffe nu drilar din påga j…l flundra” den landas och mätts till 149cm. För att summer fisket så var det riktigt bra med flera landade och riktigt fin snitt längd men som inte det var nog så brände vi en del med och häftigast av allt var nog när jag säger till Jörgen att det är en hälleflundra som följer hans jigg, jag ber han att veva upp ett par vevtag och ser hur hälleflundran tar fart och smäller på hans jigg. Tyvärr så tappades den.

Torskfisket har varit riktigt bra och det har landats 20+ torskar varje dag sedan vi fick lite ”Vårtecken” så även idag då en av våra gäster fångat en på nästa 21 kg.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Andreas ”Kalven” HUgsén och Isak ”Sillen” Andersson

Lars med fin hälle på 148cm

Hälleflundra som går efter en jigg och som sedan tar den

Kalven med en fin hälle på 149 cm.