Mixfiske i Havöysund

Nu har vi avklarat två fiskedagar denna veckan i Havöysund, med tre goa gubbar från Göteborg i en båt och fem sköna engelsmän i guidebåten har vi fiskat efter både hälleflundra och torsk de första dagarna. Under gårdagen låg huvudfokus på flundra, men efter 4 timmars nötande blev engelsmännen rastlösa, så vi bestämde oss för att köra ut till skreien. Vi hade kanon fiske i ett par timmar tills vi tyvärr träffades vi utav ett riktigt oväder med stark vind och tungt snöfall, så gästerna kände sig nöjda för dagen. Svenskarna i andra båten hade en trög första dag med endast två flundror av modellen mindre.

Idag var upplägget det samma, båda båtarna gick ut efter flundra, men även idag drog det i armarna på engelsmännen så efter ett antal timmars nötande gick vi återigen ut på skreien, som resulterade med ett gott antal fisk i båten. Svenskarna nötte även idag riktigt ordentligt, och idag så lyckades dom peta upp tre flundror, dock även dessa av modellen mindre. Men under flundra fisket hade svenskarna galna mängder skrei i samma område på 30 meters djup, så de passade på att fylla ett par lådor med matfisk emellan flundrorna.

Helgen ser ut att bjuda på riktigt mysiga väderförhållanden, man blir ju glad i hjärtat. Så håll ögonen öppna på helgens rapport, för då skall det bändas stort!

Glad påsk// Havöysund

Douglas Dahlberg, Henric Appelgren