Avslutning ifrån Havöysund

Då var sista fiskedagen för denna veckan avslutad, efter en mycket lugn vecka på campen med endast fem gäster på plats, så går vi mot ljusare tider här uppe i norr och vädret har nu stabiliserat sig. Det har varit mycket trevligt att efter ett par riktigt blåsiga veckor kunna fiska i området på ett friare sätt än vi tidigare kunnat göra.

Igår gjorde dom en rejäl satsning på flundra efter att fått blodad tand från det lyckade flundra fisket i söndags. Men som alla vet är flundran en mycket mytomspunnen fisk som inte alltid är så taggad på att hugga, så gårdagen resulterade i stenhårt pannbens fiske utan resultat.
Idag inledde vi fisket redan klockan 05:00 för att förhoppningsvis vara med om ett riktigt najs morgon fiske på skreien, och väl på plats möttes vi av stora torskstim som nådde upp till 30 meter under ytan. Medan alla i båten pumpade torsk efter torsk, så möttes vi av en stor flock vitnosdelfiner som helt galet jagade i ytan runt båten. Och med det fick gästerna en riktigt fin upplevelse som avslutning på resan, för lunch tid och eftermiddagen spenderades i förhoppningar om att vara med om det grymma flundra fiske vi tidigare haft en gång till. Men även detta slutade utan resultat, trotts det har alla i båten under veckan fått känna på både grymma torskar och fina flundror så alla var mycket nöjda med resultaten över lag. Johan och jag tackar för en mycket trevlig vecka.

Idag har vi fått finbesök av vår mekaniker Matts och guiden Henric som skall vara här en vecka nu, då våran under många år trogne guide och goda vän Johan Mikkelsen imorgon lämnar oss. Så med detta önskar jag han all lycka på hans kommande äventyr och lyckade guidningar på varmare breddgrader.

Tight lines// Havöysund

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen, Henric Appelgren, Matts ”Bullten” Persson