Skiftande väder, lyckat flundrafiske och en ny 30kg+ i Havøysund!

Under gårdagen hade vi hård vind från nordost som begränsade fisket till närområdet. Vi sökte då upp våra flundraplatser som låg i lä. Perfekt strömsättning och ett väder som skiftade från timme till timme.
Redan på första driften så hör jag hur Raffie från Cordes Travel tappade en bättre flundra på linbrott.. När vi är i slutet av första driften så ropar Raffie igen att de nu står och drillar flundra igen. Vi vevar upp och sätter full spätta bort för att följa fighten, väl framme ser vi hur Klaas står med ett kraftigt spöböj och en rulle som sprutar ut lina! Ingen tvekan om att det var flundra på gång!

Raffie ber mig att hoppa över för att assistera vid landningen som jag mer än gärna gör.. Klaas sätter hårt mot hårt men den ger sig inte i första taget! Tillslut ser vi nått stort där nere, jag gör mig redo för landningen och säger till Klaas att den kan simma ner igen så va beredd!
Sedan bryter flundran ytan och jag placerar kroken perfekt i underkäken och flundran är säkrad!! Vilken succé, ett allmänt jubel från båtarna runt om kring och fisken på 141cm fick sedan simma tillbaka ner i djupet efter några snabba bilder!!

– Det här är extremt fiske med extrem lycka!

Idag har vi äntligen haft kanonväder och fått bända skrei tills alla i båtarna inte orkade mer, precis som det ska vara! Däremot så hade vi svårt att hitta de större fiskarna men fram mot eftermiddagen så lyckas guidekollegan Uffe hala ombord ännu en 30kg+ torsk! Vilket blir säsongens sjätte över 30kg här i Havøysund!
Så visst finns dom här, frågan är bara hur fisket hade blivit om man hade orkat fiska tills skymningen vilket jag personligen tror hade varit riktigt HET! Nå väl, nöjda och solbrända är vi nu tillbaka på land och försöker återhämta oss från dagens böjda spön!

Det nästkommande två dagarna verkar dock bjuda på både regn och hårda vindar.. Så vi får se vad vi hittar på.. Kanske något till flundrapass med tanke på gårdagens resultat!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg

Uffe med dagens toppfisk på 30,5kg!

Klaas van der Eerden with a halibut on 141cm!!