Smakprov som första pass för veckan i Havöysund!

Igår fylldes campen med nya fiskesugna gäster, och med fina väder prognoser kunde vi hålla ett infomöte för gästerna med ett gott leende på läpparna. Vi beslutade oss för att inleda dagens fiske redan klockan 05:00 för att få så mycket utav det goda som möjligt, vilket skulle visa sig vara ett mycket bra beslut.
Våra holländska, amerikanska och svenska gäster fick under ett par timmar uppleva ett najs fiske med mycket huggvillig fisk, jag som guidade våra amerikanska gäster i guidebåten fick efter nån timmes fiske se Bruce som gör sin första resa till Norge, stå med ett riktigt gött spöböj, jag kunde sedan hjälpa han att landa en mycket grann torsk på 24 kilo.

Lite senare började det blåsa upp rätt bra, mycket mer än rapporterna tidigare hade visat. Men efter ett par minuter tryckte vinden till ordentligt och vågorna reste sig runt om oss.
Vi samlade samtliga båtar och styrde in mot hamn i samlad trupp, med sjön i ryggen tog vi oss lugnt och fint in i hamn.
Längre ut till havs skulle det dra förbi ett polariskt lågtryck som medför starka vindar och allmänt oförutsägbart väder. Och det var alltså detta oväder som träffade närmare kusten än vad som var sagt.

Så med ett mycket lyckat resultat på endast ett par timmars fiske på morgonen sitter vi nu på land och laddar inför morgondagen som ser ur att bjuda på mycket fint väder tidigt på morgonen och resten av förmiddagen. Det är bara att ladda batterierna och köra all in tidigt imorgon också, för vi vet att när vi väl kommer ut, så står där mycket och stor fisk!

// Tight lines Havöysund

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen, Henric Appelgren