Torsken simmar i Havöysund!

Väder prognoserna har under den senaste tiden varit mycket ostabila, men vi här uppe i Havöysund har med lite flyt kunnat fiska ändå.
Igår drog vi i guidebåten ut 06:00 med två andra båtar för att få ut maximalt med fisketid då vi väntade kommande busväder dagen efter. Med lite najs medsjö på vägen ut så var vi igång med fisket redan vid 06:30 och strax där efter stod gästerna och drillade fisk.
Dagen bjöd oss på mängder med fisk upp till 25 kilo, allt eftersom dagen gick så la sig vågorna allt mer och fram mot eftermiddagen stod vi i strålande solsken och njöt av ett lugnt blänkande hav.

Nöjda och möra i både armar och ryggar styrde vi in mot hamn strax efter fyra tiden, som en magisk avslutning fick vi bevittna solen lysa med full styrka på de snö beklädda bergen.
Senare på kvällen samlades alla på campen i restaurangen för att ta del utav den eminenta kungskrabbe buffen, vilket i vanlig ordning blev en uppskattad tillställning för gästerna.

Med stormförtöjda båtar och gästerna på land står vi idag med vindstyrkor på över 20 m/s piskande in från nordväst, så för att hålla en god sammanhållning på campen bland gäster och guider så kommer det ikväll hållas ett litet föredrag i restaurangen. Johan kommer snacka om lite tropiskt fiske kring en ö som heter Ascension Island, där han kommer köra filmvisning och allmänt snack. Kan man inte fiska så mår man alltid bra av att snacka fiske och smida planer för kommande fisken samt dividera taktiker och tekniker med gästerna.

Kommande dagar ser för tillfället blåsiga ut, men enligt säkra källor har torsken börjat hitta in närmare campen. Så med ytterligare lite flyt kommer vi kanske kunna hitta lite torsk även om de områdena vi fiskat på tidigare kommer terroriseras utav 4-5 meter höga vågor.

Tight Lines från Havöysund

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen, Henric Appelgren