Bättre väder ger bättre fiske! Rapport från Nappstraumen!

Denna vecka har båtarna kunnat fiska mera fritt då vädret samarbetat, givetvis blir det då bättre fiske! Torsk och sej har dominerat fångsterna, idag kom det upp fina fiskar på 14 kilo samt så förlorades en fin hälleflundra tyvärr. Även en flundra av modell riktigt stor följde med upp till vattenytan när en torsk på 8 kilo drillades! Mäktigt att se, nästa gång sitter den på kroken.

Båtarna passar på nu i finvädret för det ser ut att bli lite blåsigare framöver, men givetvis kommer vi fiska efter hälleflundra samt rödspätta inne i strömmen! Just fisket efter spätta närmar sig ju sin bästa period då de äter upp sig på hösten. Minns förra året då jag i september hade bara fisk över ca 1,5 kilo i linänden! Topp för mig då på 2,5 kg men som senare överträffades med råge!

Jonathan & Marcus

Bild från förra årets grymma spättafiske!