Storsummering av veckan på Å med ännu en 2-meters fisk!

Veckans väder har varit kanon här i Å, och samma gäller fisket.
Sista dagen bjöd på riktigt finväder, alla båtar va ute och alla båtar fiskade i olika områden med ständig radiokontakt, helt plötsligt ropas de på radion om en eventuell storflundra på kroken, vi i guidebåten låg dock flera distans ifrån och hade inte möjlighet att åka dit för att skåda denna drillning, men vi lyssnade på all info som kom på radion för att skapa oss en bild i huvudet, efter en stunds fight hör vi på radion att det säkrats en 166 cm flundra. Gött tänkte vi, vilken kanonstart på denna dag, efter det fick folk flundra både här och där och dom verkade verkligen vara på hugget, i guidebåten lyckades vi landa två flundror den dagen i en fin storlek, 115 och 90 cm.

Vi hade egentligen bara en dag där vi blev lite begränsade pga av en hel del vind vilket ledde till fiske på dom närmaste ställena samt popperfiske på sej som varit helt galet denna vecka.
Förhållandena var tuffa, men vi var beslutsamma över att komma ut och fiska då det kändes sjukt hett. Mycket slit blev det, vinden ställde till det en hel del men det gick fortfarande att fiska. I guidebåten lyckades vi landa 4 flundror den dagen och även en hel del sej på popper, så det måste vi sammanfatta som en kanondag.
Väl inne i hamn kommer några gäster fram till oss och ser uppgivna ut, dom berättar att dom drillat en drömfisk som tyvärr slet sig i sista sekunden, det var en lååång fight där dom ändå lyckades pumpa upp fisken till båten 2 gånger, men ju längre ut dom drev ju större vågor kom det, dom lyckades dock pumpa upp den en tredje gång till båtkanten i väldigt tuffa förhållanden, dom lyckades sätta kveitekroken men nu var det nästan 4m strömsjö och väldigt stökigt runt omkring och när väl kveite kroken skulle dras igenom för att säkra flundran kom det en rejäl våg och flundran fick spel och lyckades skaka av sig kroken och uppgivet fick gästerna se på när storflundran simmade ner i djupet igen.
Men det räknar vi ändå som landad fisk eftersom dom tagit i tafsen och i stort sett haft den säkrad, och detta var ett gäng erfarna fiskare som uppskattade fiskens längd upp emot 240cm, så därför får vi räkna detta som den 8:e 2m plus flundran på Å för denna säsong.
Med det tackar vi för oss denna vecka, och på återseende om några dagar.

Tight lines & massa spöböj.

Martin Bamberg & Johan mikkelsen

Ralph med sin drömfisk på 166cm! Catch & Release!