Scandinavian Halibut Festival och Veckosummering – Havöysund

Vilken vecka det varit! Alla 3 guider har jobbat stenhårt under veckan som gått, samt våra två klipska praktikanter.

I veckan har vi haft storgrupp från England, rättare sagt Sportsquest, med flera nya och flera veteraner. Och lyckligtvis gick det galant!

Vi började veckan med uppvärmning inför den kommande tävlingen. Hälleflundrafiske stod på schemat, och lycka går hand i hand med framgång. Redan i början på veckan började vi ana att tävlingen skulle gå galant. Ulf Hugsén som är den stora drivande kraften i tävlingen spenderade större delen av tiden med att planera och organisera allt som hade med tävlingen att göra, medans Henric Appelgren och Sebastian Hoogers med stor hjälp av praktikanterna Isak och Andreas höll campen. Sebbe guidade en båt, Henke körde Guidebåten, och Andreas och isak körde en engelsk båt.
Första dagen började vi med Torsk för att känna på grejerna, och samtidigt som en av båtarna rapporterar in sköna fundror runt 30kg så visar Andreas kungliga framfötter och snaskar upp torsk på torsk i ett rasande tempo. Jag (henrik) som körde guidebåten började nästan bli lite orolig när han fiskade ruggigt mycket bättre än oss. Så den dagen vann Andreas med andra ord, med ett glatt gäng på 5 Walesare i båten.

Dag 2 så drog tävlingen igång, tidigt startskott, och dryga 35 hälleflundratokiga båtar brände ut på ett spegelblankt hav med en strålande sol i ögonen. Flundrarapport på flundrarapport rullade in, och vi som stod på land osade i avundsjuka samtidigt som vi gjorde de sista förberedningarna inför kvällens fest.

Dag 3, tävlingens sista dag, och som dagen innan så låg havet blankt, och de tävlande väntade som barn utanför en godisbutik på att få sätta sig så högt som möjligt i placeringarna.

För att inte dra ut på det hela, så slutade tävlingen i en stoor succé, precis som förra året. Våra praktikanter hamnade trea i lagtävlingen (grymt bra!!) och strax ovanför hamnade CWC-teamet tvåa. Förstaplats gick till några riktigt kunniga, samt ödmjuka långväga tävlange från Tyskland som vann stort under tävlingen med guldmedalj på både lagtävlingen och störst fisk. Ett megastort grattis från oss alla på Nordic Sea Angling!!

Toppfiskarna på tävlingen var dessa

Flertalet av toppfiskarna var över den magiska 150cm gränsen, vill du läsa mer? och tror du att du kan komma in på prispallen? ta en titt på www.halibutfest.com
samma tid nästa år 🙂

Men vad hände under resten av veckan då? Flundra givetvis!
Visst, det är inte bara Hälleflundra i Havöysund, men denna vecka har det varit ett stort fokus på det.
Toppfiskar på 167, 160, 156, 152 och 152 har gjort oss alla nöjda, med flera runt 140-130-120 etc så har vi alla tappat räkningen på hur många som kommit upp.

Alla är superglada, och vi tackar alla som deltagit i tävlingen. Vi vill tacka alla underbara sponsorer, men framförallt staden Havöysund. Utan all hjälp från byn, och byns befolkning hade detta aldrig varit möjligt. Tack!!

Over n out

Henric Appelgren, Ulf och Andreas Hugsén, Sebastian Hoogers och Isak Andersson

Våra grymma praktikanter Isak Anderson, Andreas Hugsén, samt andreas yngre bror Teo Hugsén kammade hem en grym tredjeplats i lagtävlingen! STOORT GRATTIS, önskar aningen stolta guider! :D

Kurt Fisher (t.h), vinnare av största fisken, samt lagtävlingen, tar emot förstapris av Guiden och Arrangören Ulf Hugsén

Hamid från vår camp står rörd och ödmjuk efter ha tagit emot andrapris för största fisk med en Hälleflundra på 167cm. Välförtjänt fisk, och en oerhört glad fiskare :D