Årsbästa i Å.

I början av veckan bestämde vi oss för att fiska av lite olika områden på utsidan av Lofoten, några stack till väst, några till norr och några till lite varstans, Johan i guidebåten stack norrut och försökte sig på lite Torsk, dom visade sig dock vara lite svårflörtade i början av veckan, men efter en stunds nötande så kände plötsligt Johan någonting på kroken, men det kändes skumt, det var ingen torsk det förstod han på en gång, efter en stunds vevande bröt plötsligt fisken ytan… Det visade sig vara ett nytt årsbästa, ÅRETS FÖRSTA MARULK, Grattis johan =).
Torsken var överlag ganska svårflörtade i början av veckan, men kom igång ordentligt igår då de kom upp fiskar upp till 20kg och även idag drog en båt iväg norrut och hade en riktig torskbonanza, flundrorna har efter en halvtrög början börjat bli aktiva igen, i början av veckan kom det upp några enstaka ströflundror men med en bra storlek både 134, 143 och 150 cm och även några runt metern och lite till.
Idag kändes det dock som flundrafisket släppte litegrann, i guidebåten lyckades vi landa 3 flundror och hade även några fler kontakter, Lars Drews och han gäng lyckades landa hela fem flundror och det lyckades även frallan & co göra.
Fisket efter storsejen är som vanligt väldigt bra och stabilt, Johan hade en väldigt actionfylld dag idag på havet, men mer om på nästa nyhet.

Martin Bamberg & Johan Mikkelsen

134cm lycka!!

Havskatt på 5,5kg till Roger!

Guide Johan Mikkelsen med en Marulk

Kim Nillson från danskgänget med veckans största på 150cm!