Hälleflundra 3452 återfångad av TEAM CWC från Å, Lofoten!

Då har vi ännu en återfångad hälleflundra som styrker att Catch & Release fungerar och att fisken inte tar någon onödig skada utan har en god tillväxt! Denna gången var det en hälleflundra som jag märkte den 24 augusti 2015 här i Å, Lofoten. Den mättes då till 90 cm!
Knappt ett år senare (2 aug 2016) återfångades denna fisk av Michael ”Berget” Bergander från TEAM CWC som körde en vecka hälleflundrafiske här i Å inför den stora hälleflundratävlingen som går av stapeln uppe i Havøysund! Hälleflundran mättest till 100cm och har alltså vuxit 10 cm på knappt ett år!!!

Denna återfångades ungefär 500m ifrån där den märktes för ett år sedan och som deras slogan säger ”CWC -Catch with Care” så tog de någon snabb bild och lät den märkta flundra få simma vidare ännu en gång!! Respekt!

Detta blir min elfte hälleflundra som har återfångats och gett viktig data till Havforskningsinstitutet här i Norge!

Johan Mikkelsen

Havforskningsinstitutet, Institute of marine research

Michael

24 aug 2015 fångade min gäst Magnus Hermansson denna flundra som jag märkte med 3452.. Den 2 aug 2016 fångades den igen och hade då vuxit 10cm!!