Familjevecka i Nappstraumen!

Som vanligt börjar vi med lite bakåtrapportering, förra veckans gäster avslutade sin vistelse med lite blåsväder men i sandvikarna går det hälleflundra så flera gjorde försök där och javisst Daniel Hansson drog en riktigt fin på 122 cm!

Nu i veckan har vi flertalet barnfamiljer här vilket alltid är speciellt, det är nu man som guide kan se de unga sinnena bli ”krokade” för livet när spöet böjer sig hårt och kampen börjar! Vi började dagen med att åka ett stycke norröver, havet låg hyfsat lugnt även om böljorna stökade till det en aning. Innan vi hinner börja fiska dyker ett stort gäng späckhuggare upp och vi beskådar detta ett bra tag. HÄFTIGT! Sen började fisket och omgående börjar fisk nappa, någon sej men mest torsk i lagom storlek för stekpannan. En större bet dock på för Gustav som drog in en stor rackare på 15-16 kilo!

Rätt så snart drog vi dock för att fiska spätta i en skyddad vik vilket var rätt trögt, men ändock lurades en hel del fisk. Lugnt, stilla och solen kom fram till slut, riktigt skönt! På hemvägen blev det ett flundraförsök i strömmen och direkt drog Jimmy på en fisk på bonntrolling, 80 cm hälle fick kroken lossad och friheten åter.

Efter lite fix av fisk på bryggan valde några att ha brygghäng med en kall bira i solen medan några andra åkte ut för ytterligare försök i strömmen. Några hugg på flötmetet, samt en bättre fisk bommad för Jimmy då spöet tyvärr gick av i mothugget… Erik och hans flickvän Karina metade spätta och många fina mellan 1,5 och hela 2,17 kilo blev det.

Jo juste, på radion kunde vi idag höra hur båt 6 rapporterade in dubbelhugg på flundra, den ena mätte 117 cm och den andra gick tyvärr förlorad. Båt 7 och 1 hade ett bra fiske efter bergstorsk på grunt vatten, PANG i spöna!

Jonathan, Erik, Mats & Jimmy med familj

Daniel Hansson med sin flundra från i tisdags!