Djupmete under andra testfiskedagen!

Efter gårdagens fiske kände vi oss nyfikna på något nytt och efter att ha studerat sjökortet noggrant fann vi mängder med platser på djupet där det såg lovande ut för uer (kungsfisk). Vi startade dagen med att fixa lite betesfisk som agn men blev raskt avbrutna när det plötsligt tog tvärstopp i uppvevet av sejhäcklan.. Linan rusade av rullen och för att häcklan inte skulle brista drog vi ner på bromsen. Fisken rusade iväg bortöver och det kändes väldigt ”flundra-likt” i gungningarna när fisken stannade innan den tunna nylonlinan brast till kroken. I nästa nersläpp fick vi på några småsejar och strax under båten skymtade jag en ilsket orange bergstorsk kring 15 kg som jagade sejarna som satt fast på häcklan men vände i samma veva som jag lyfte tacklet ur vattnet.

Jimmy som stod redo med jiggen sänkte snabbt jiggen och drog torsk efter torsk i frivattnet. En riktig huggperiod var igång och det blev nästan löjligt bra torskfiske innan vi kände oss mätta.

Vi satte sikte mot djuptopparna och riggade om spöna till ”uer-tackel” med massa lysslangar, lyspärlor och cirkelkrokar. Småsejarna skars i mindre bitar och direkt hittade vi fisk på ekolodet som indikerade uer. På ca 190 meter fick vi våra första hugg där Jimmy fick skymta färgen orange i form av en uer. Nappen var försiktiga men med cirkelkrok kunde vi ha is i magen och veva fast kroken när vi kände tyngden i spötoppen från fisken som nappat där nere. Fisket rullade på riktigt bra och vi provade runt mellan några olika toppar som alla höll bra med fisk. På en riktigt brant kant fann vi rikligt med fisk där uer, vitling och lubb slogs om våra agnade tackel så fort vi närmade oss botten.

Fisket på djupet var mycket spännande och bjöd på många härliga skratt, inte minst för egen del när Jimmy stånkade och stönade på andra sidan båten när hela 3 (tre) lubbar nappat samtidigt som gjorde det hela väldigt tungt att veva upp… På djupet vet man aldrig vad som nappat och troligen är det detta faktum som ger djupfisket sin charm. Här finns mycket fler områden att testa men sista dagens fiske kommer att bestå av annat fiske!

Erik och Jimmy