2 nya årsbästa i Havöysund!!!!!

Så nu har förra veckans gäster lämnat campen och nästa grupp är på gång upp, Tajtlajn gänget är det som kommer upp så räkna med ett taggat gäng.

Så till veckan som gick i storfisken tecken.Denna vecka var minst sagt helt magiskt och galet bra när det gäller stora platta fiskar, den värsta vecka jag har hört talas om.
Det hela började på torsdagen då vi var ett gäng båtar som begav oss ut på en liten långtur. Det tog inte lång tid innan ”Lappen” som körde guidebåten började rapportera att de drillade, sedan var det hela igång. Jag själv guidade från en av våra mindre båtar och vi hade lite stolpe ut i början och tappade 5 fina fiskar i rad, men sedan lossnade det så alla var på G i min båt.

Jag lägger en ny drift och det tog inte lång tid innan en av mina gäster nästan blev stum när drömfisken klev på. Efter en stund fight kunde jag säkra ”havets drottning” vid sidan av båten och jag såg med en gång att detta var årets första 2 metare här i Havöysund!
Jag roppar på min guide kollega ”Lappen” som kommer fort och hjälper mig att mätta hälleflundran som mätts till otroliga 223 cm! Vi klär våran gäst i en Ursuit så att han får bada med hälleflundran för att sedan släppa henne helt oskadd igen!

En annan galen sak var Magnus Lundahl som var här uppe med sina söner. De landade 4 över 150cm med topp på 187 cm på ett fiskepass!

Topp 5 denna vecka är helt sjukt bra för läs detta:
179, 180, 184, 187 och 223 cm! Alla stora fiskar mättes utanför båten och fick friheten tillbaka.

Så till årsbästa Nr 2 Sven-Gunnar Höglund och hans fru Marie valde att ta det lite lugnt på söndagen, de begav sig ut för att prova på rödspätte fiske och gissa om det var en glad ”Kamrer” som jag mötte på bryggan. Han visade mig sin helt fantastiska rödspätta som vägde hela 3650 gram!

Torskfisket var lite trögare ne vanligt men det kom upp flera över 10kg med topp på strax över 20 kg!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers och Mats ”Pluggen” Persson

223 cm C&R