Storflundra från Napp! Nytt årsbästa!

Det var längesedan det kom någon nyhet härifrån, det har helt enkelt varit fullt ös för Tony som guidat non stop! Fina fiskar har det blivit också men vi hoppar direkt till vad som hänt de senaste dagarna och kanske framförallt idag!

Mer info om fisken kommer men de två glada holländarna i båt 8 nöp på en magnifik flundra idag. Fisken mättes till 185 cm vilket kvalar in som årsbästa här i Napp! Givetvis återutsattes fisken så den kan bli ännu större! Har inte fått något foto till datorn än då tiden varit knapp. Samma gäng har fångat en del andra flundror i veckan, då med 122 cm i topp så de fina fiskarna finns där.

Själv var jag ute med ett härligt gäng från belgien där målet var inställt på hälleflundra. Det blåste helt sjukt mycket får jag säga, har nog aldrig varit med om så varma vindar på Lofoten! Var så varmt att horisonten försvann då luften nästan kokade! Vi sökte lä i vikar på västsidan och omgående luras en kveite att bita, dock lossnar den efter en kort kamp. I följande vik nyper en flundra till direkt på nedsläpp! Liten men ack så viktig. I följande drift hugger det igen endast ett par meter under båten så att vi ser hela händelseförloppet, HÄFTIGT! Efter stök i ytan och tokrusning ner till botten kan jag lyfta in en hälleflundra på knappt 90 cm. Efter det blir det inga fler hälleflundror men däremot blev torskarna som galna när vi besökte lite djupare vatten i takt med att vinden avtog. Antal = omöjligt att räkna, största = ca 15 kilo.

Imorn tar vi nya fiskar och förhoppningsvis bilder på storflundran!

Jonathan