En dag med finväder på Å i Lofoten var allt som behövdes för att fylla boxarna!

Denna vecka har vi verkligen varit begränsade till närområdet pga. av den hårda vinden. Men tillslut fick vi en dag med fint väder och alla båtlagen styre kosan mot de yttre topparna där vi brukar ha det stabilaste fisket.

VHF:n gick varm med torskrapporter från de olika båtlagen och de tog inte lång tid förrän de hade tagit sin kvot på 15 kg filé. Även vi i guidebåten passade på att fylla fiskbackarna med lite fin torsk där dagens största blev en torsk på 17kg till Tommy, han landade också en havskatt på 5,3kg och Rasmus tog en grann spätta på 1,2kg! Efter att vi hade fyllt två lådor med torsk så började vi nöta flundra.. Jonas var första man som fick känna på kveiterycken men tyvärr så lossnade den. Sedan var de svårflörtade under resten av dagen men när klockan var runt 02.00 på natten och vi kände oss nöjda med fisket trots ingen flundra landad så bestämmer vi oss för att veva upp.. Tror ni inte det smäller på i uppvevet?! Jodå, när Rasmus vevar upp sin makrill så tar det tvärstopp följt av en rusning. Jag ber han frikoppla och låta fisken simma iväg med betet. Sedan stannar fisken, Rasmus tror att den har släppt men jag ber han vänta. Sedan börjar det rusa iväg igen.. Nu var det dags att sätta kroken. Spöt i högt läge sedan var det bara att börja veva in kroken. Det är nämligen så man krokar med en cirkelkrok, och även denna gången satt den perfekt i mungipan och blev en fin avslutning på veckan! Dock blev det ingen bild på denna då det var ganska stökigt på havet just då. Men en fin fisk på 102cm fick avsluta veckan för gästerna i guidebåten. Väl i hamn ser vi att Patrik lyckades landa en 20 kilos flundra och alla verkade nöjda med dagens torskfiske!

Nu laddar vi om för en ny vecka och hoppas vädret är mer på vår sida!

Johan Mikkelsen

Tommy blev dagens Torsk-kung!

Tommy lyckades också lura upp en fin havskatt på 5,3kg!

Tommy slåss med havskatten

Rasmus med en fin spätta på 1,2kg!

Rasmus med en flundra på 81cm!

Havsörnar finns det gott om här i Å, Lofoten!