En härlig start med både storsej, torsk och kveite här i Å, Lofoten!

Första dagen så var siktet inställt på böjda spön så det självklara valet blev vår fantastiska sejplats, där fick de känna på storsej med topp på 14kg! Det kom även upp en del fina torskar upp till 17kg under första passet. Idag hade dock väderleksrapporterna sagt vindar på 12-14 m/s från NO men när vi vaknar upp så ser vi att det ser mer än fiskbart ut! Och visst var det så! De flesta båtarna valde då att fiska vid sydspetsen där det stundtals var helt vindstilla. Själv så fick jag hoppa in som guide på båt 2 då deras kapten inte mådde så bra. Det visa sig bli en kanon dag, då vi först lyckas landa en flundra på 90cm som Oscar tog, det var också hans första fisk här i Å.. Ingen dålig start! Vi gick sedan tillbaka till strömmen när tidvattnet var rätt. Redan på första driften så står Finn med ett kraftigt spöböj och lina som sprutade iväg! En riktigt tuff kamp inleddes men Finn visade vart skåpet skulle stå när vi tillslut kunde landa en fin kveite på hela 132cm! Vi märkte den, tog några snabba foton och sedan fick den friheten åter!! En fantastisk fisk!!
Redan här var dagen räddad, inte långt efter rapporterar båt 7 att Johan Walther har dragit 3 snabba flundror varav två av dom var runt 120cm där största var på 123cm! Samt att han drog en skön dubble med flundra och torsk samtidigt! Därefter var Oscar igång igen i vår båt med ett nytt PB på 105cm! Vi hade även kontakt med flera men sedan bestämde vi oss för att runda av med lite storsejfiske. Vi slängde då ut en vobbler och trollade runt topparna och det dröjde inte länge förrän alla i båten hade drillat storsej!

En härlig inledning på veckan! Nu väntas finväder och långturer, kan hände mycket här i Å de kommande dagarna!!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Finn med dagens största på 132cm!

105cm till Oscar!

Oscars första fisk !