Summering från en hälleflundrarik vecka på Å!

Veckan startade med ett fantastiskt flundrafiske med flera flundror över 150cm och största på hela 170cm.. Trots att vädret de resterande dagarna var lite sämre så fortsatte flundrarapporterna att ramla in där flera mellan 120-145cm fångades och många där under!!

Torsk- och sejfisket har dock upplevts lite trögare under veckan, men vissa båtlag träffade dock rätt och kunde landa torskar upp till 18 kg samt sejar upp till 15kg! Varför det har varit lite svårare har vi inget riktigt svar på, men det känns generellt som det är väldigt lite betesfiske runt grundtopparna just nu, och så fort man hittade betesfisken så stod även torsken där!

De båtlag som riktade sitt fiske efter flundra denna veckan verkar vara mer än nöjda, undertiden som de trogna torskfiskarna slet lite mer med att hitta de där riktigt bra fisket som vi är vana med här på Å i Lofoten. När vi kollar på väderleksrapporten nu så verkar det som att ett stort högtryck kommer in över Nordnorge så nästa veckan ser det ut att bjuda både på solsken och sköna temperaturer! Med tidigare erfarenhet så brukar bra väder betyda bra fiske, vi hoppas det stämmer även denna gången!

Mer från Å kommer inom kort!

Johan Mikkelsen, Martin Bamberg

Jonnys 156cm hällefludnra tagen på Crazy Daizy 400 gr i färg Rainbow från Westin Fishing

Jonnys 156cm!

Sören med en fin storsej!!