Storkveite på Sørøya!

Efter ett par dagars fiske med fransmännen i guidebåten kan vi konstatera att skreifisket är så gott som klart. Ibland stöter vi på rejäla stim men det är till 95% utlekt fisk. Lite synd kan man tycka då vi fått en drös rejält långa fiskar som hade tyngt ned vågen ordentligt för ett par veckor sedan.
Fransmännen klagar dock inte, de reste upp med enklare haspelutrustning liknande det man kör gädda med hemma i Sverige. Visserligen har en del jiggar tappats men än så länge inga knäckta spön trots hyffsat stor fisk. Idag tog vi ett litet break från torskfisket då de var sugna att testa på flundrafisket. Efter en kortare båttur låg vi och driftade på nordsidan. Efter en stund small det på och Cedric fick äran att drilla upp en ”magnifique” fisk på hela 168 cm.
Glädjen var stor i båten men ett par drifter senare bestämdes det för att åter fiska torsk. Ut på Sildbåens djupbranter hittades fina stim och fransmännen stod och sjöng samtidigt som det drillades friskt. Tyvärr tilltog vinden efter ca en halvtimme och med den kom även snön. Vi valde därför att bryta efter en halv men en kanondag på havet.

Sebastian Hoogers

168cm kveite till Cedric

Veckans fransmän i guidebåten