Ännu en 40kilos torsk landad på Sørøya!

Vi vrider tillbaka bandet och tar det från början. Första dagen för de nya gästerna blev en blåsig inledning men det viktigaste var att komma ut och blöta jiggarna. Största fisken blev en 22 kilos från brittiska båten med Alan Skinner som skeppare. Mängder av fisk fångades i fin matstorlek och en bra början trots tuffa förhållanden.

Dag 2 prickade vi rätt ännu en gång. Från att söka runt i nästan en timme utan att få några större fiskar till att plötsligt höra Lars Löfgren säga att jag har nog fått en ”rätt” stor fisk.. Jag böjer mig ut från hytten och får syn på torsk i monsterstorlek! Lasse som tidigare har fiskat skrei söder ut i Norge hade ett tidigare rekord på 24 kg men när han fick se den här fisken så förstod han direkt att den var större, men inte hur mycket större.. Jag tog ett stadigt gällocksgrepp och förstår direkt att det här är i 40kg-klassen.. Jag är nästan mer exalterad än Lasse, jag förstår att den här fisken måste vi vara försiktiga med! Jag vägleder Lasse och ber han sätta sig i fören och förklarar att jag strax kommer slänga upp hans livs fisk i knät på honom.. Vågen och vågsäcken ligger förberedda, Lasse sitter fram i fören ovetande om hur stor fisken egentligen är.. Först när jag med all min kraft lyckas få upp den i knät på Lasse så förstod han att den här var något utöver det vanliga! Några snabba bilder tas sedan ner i vågsäcken, och besmanvågen visar 42 kg! Jag förklarar att vi måste dra bort 2 kg från vågsäcken och vi landar nu på exakt 40kg!!!
Tillsammans lyfter vi tillbaks den stora fisken och mäter den i vattnet till 150cm!! Vi släpper fisken och ser hur den simmar ner mot djupet igen!!

Ett stort GRATTIS till Lasse som drar sin drömfisk på hela 40kg! Jag förklarar för Lasse att det är bara jag och han från Sverige som lyckats komma över den där 40kilos gränsen.. Först då inser han vilken enorm fisk det faktiskt va.. Han tar fram sin cigarr och med darriga händer tänder han den och lutar sig tillbaka.. Det doftar vanilj – Segerns sötma!

Inte långt efter rapporterar Sebastian som är ute och guidar i andra båten att Tomas lyckats landa en grym fisk på 28 kg!! Samt ett par till runt 20 kg klassen.. Vilken Inledning för de nya gästerna, vilka drömfiskar!

Idag kommer det bli en del vind men vi ska göra ett försök men laddar batterierna främst för söndagen då väderleksrapporterna lovar kanonväder här på Sørøya!!

Fler rapporter kommer inom kort!

Johan Mikkelsen

Lars Löfgren med drömfisken på 40kg fördelat på 150cm! Fångad på en Big Bob 730gr från Westin-Fishing.

Guide/Foto – Johan Mikkelsen” /></p>
<p><img decoding=