Finväder med snålblås och ännu en 30kg+ landad på campen och flera 20kilos!

Väderleksarapporten lovande svaga vindar och solsken, alarmet ställdes på 04.30 och matlådan var redan packad från gårdagen.. Idag skulle vi köra all in!!

När vi kommer ur hamninloppet så möts vi av ca 8m/s rakt i ansiktet.. Och vinden låg rätt stabilt runt 7-9m/s under hela dagen.. Med andra ord, väderleksrapporten var för bra för att vara sann.. Inte nog med det, vi hittade knappt någon fisk och när vi hittade dom så ville de inte bita..

Allt kändes hopplöst, fler båtar anslöt sig i jakten på skreien men rapporterna var dåliga.. Tillslut rapporterar Kevin från båt 4 om en landad torsk på 26kg.. Jag åker till ett nytt område och det dröjde inte länge förrän gästen Peter tog ett nytt personbästa på 21kg!
Men fisket var fortfarande svårt.. Stimmen försvann fort och man fick verkligen söka runt innan man hittade dom igen.. Klockan börjar närma sig tre på eftermiddagen och fiskerapporterna hade varit dåliga under dagen, alla verkade ha svårt att få dom att hugga. Men helt plötsligt så hamna vi i en huggsexa.. Jag landar en på 22kg, inte långt efter drar Peter en på 24kg följt av en på 23kg.. Jag ropar till de andra båtarna om vårt fiske.. Och det här var bara början på en sjuk drift – Under en och samma drift får vi sedan en torsk på 26kg till Peter, släppet efter slår han sitt personbästa igen med en torsk på 28kg och han kan knappt förstå att det är sant!! De kommer upp en 22kgs i Mats båt och sedan när jag inte trodde det kunde bli bättre och på fortfarande samma drift så får jag en torsk på 30kg+!

Trots vårt grymma fiske så var det dock väldigt lokalt vilket gjorde det svårt för de andra båtarna att uppleva samma fiske.. Men Sebastian som kör guidebåten lyckades guida upp en 26 kgs till Rickard och en 28 kgs till hans far Leif Johansson! Ingen dålig svit för familjen Johansson!

Britterna testade också på lite havskattfiske där de fick hela 8 st under en kort pass några minuter ifrån hamnen.

Så en dag som började riktigt trögt slutade med en del riktigt fina fiskar!

Imorgon verkar det komma lite skitväder igen, men vi ska försöka komma ut på lite hälleflundrafiske utanför hamnen..

Johan Mikkelsen, Jonathan Jansson, Sebastian Hoogers, Mats Persson

Peter with his personal record on 28kg!

Peter with his personal record on 23kg!

Leif Johansson med sin drömfisk på 28 kg!

Guiden Johan Mikkelsen med dagens toppfisk på 30kg+!