Skreien är här! -Sørøya

Skreien har definitivt kommit på plats nu. Under 2 dagar har Mats mek och jag testfiskat och lyckats helt sanslöst bra!
Idag började vi med att fiska inne i Breiviksfjorden men den större torsken verkar inte ha hittat dit ännu. Efter att ha skannat av det mesta därinne bestämde vi oss för att bränna rakt ut mot guldhålan där vi hade hyffsat fiske 2 dagar innan. Efter en stunds letande fann vi torsken och medelvikten lovade mycket gott. Vi fick ett par fiskar runt 25 kg och ett flertal +20kg. Vi blev snabbt fartblinda och såhär i efterhand kan vi konstatera att fisk vi uppskattade till 17-18kg i själva verket vägde en bit över 20. Mats fick upp en kort fet sak på 28kg (nytt PB) och ett par timmar senare fick jag en till runt ca 25kg (trodde jag). Efter vägning i båten visade den +30 kg och i hamn kunde vi väga den till hela 33 kg. Nytt PB således även till Lappen.

Fisken är här, båtarna är redo, nu det är bara gästerna som saknas.

Välkomna till Sørøya – Stortorskens rike!

Sebbe ”Lappen” Hoogers, Mats ”pluggen” Persson

Mats med nytt personbästa. 28kg

Sebbe med nytt personbästa. 33kg