Storflundra i Nappstraumen!! Revansch från gårdagen!

Det hela började redan för två dagar sen, när jag under ett fiskepass i Nappstraumen fick ett tungt hugg på mitt flötmete, en metod som visat sig effektiv på stor fisk förr. Fisken rusade dock över ett grundområde och linan gick av..

Med enorm besvikelse har jag sedan dess grämt mig över detta och idag fick jag chansen på nytt! På nästan exakt samma ställe, endast ett tiotal meter ifrån får jag ett nytt hugg och denna gången får jag utkämpa en spektakulär kamp mot fisken. Ensam i båten har jag mycket att stå i när fisken rusar fram och tillbaka bland stenarna men lyckas tillslut få ut fisken på djupare vatten och ganska snart skymtar jag den vid båtsidan. Att landa en stor hälleflundra på egen hand är inte lätt men jag lyckas på första försöket och precis i ögonblicket när kroken fästs i det tunna skinnet i underkäken på hälleflundran skymtar jag min krok från i förrgår!

När fisken sedan börjar ruska så lossnar den gamla kroken men fisken är säkrad ändå! Den mäts till 192 cm, är min näst största hälleflundra någonsin och förmodligen världens näst största på flöte, endast slagen av min fisk i våras som mätte 196 cm. En smått osannolik händelse, att fånga samma fisk igen och dessutom åter en enorm fisk på denna speciella metoden! Fotograferingen gick efter bästa förmåga och lyckan är enorm! Fisken fångades på riktigt grunt vatten och ekolodet visade endast 9 meter när flötet dök!

Höstfisket verkar vara igång på riktigt och imorgon anländer nya taggade gäster!

Erik Axner – Nappstraumen

Simmar ner mot botten som en torped!