Sista fångstrapporten från Å, Lofoten

Sista veckan här i Å har som vanligt bjudit på storsejar med en toppfisk till Karl Johan på 17,5kg! Antalet sejar på popper har vi ingen siffra på men faktum var att du fick mer hugg och fisk på poppers än jigg. Många runt 10 kg men dom riktiga stora uteblev denna gång.

Torskfisket har varit blandat där ibland så hugger det på riktigt bra för att nästa timme dö av helt. Men även denna vecka kom det upp torsk över 20 kg från Jimmy’s båt.

Flundrafisket har varit riktigt svårt de sista två veckorna, men Jimmy och gänget drog 4st häromdagen och under sista fiskepasset så lyckades Båt 5 med Staffan Dykes och gänget att landa 2 st hälleflundror!

Jag var också ute en sväng med våra tyska gäster och lyckades lura upp en fin flundra på 90 cm som fick bli avslutningen på denna veckan. De sista två dagarna blev vi tyvärr inblåsta och man känner verkligen att hösten har kommit till Nordnorge!

Johan Mikkelsen

Marcus Kamm with a nice halibut during the last day of fishing!

Before the bloodmoon!