Nappatag på ny vecka i Napp!

En ny vecka är igång och Jonathan har lämnat Nappstraumen för i år. Jag (Erik) har nu tagit över sluttampen på säsongen och med 4 laddade båtlag har vi nu fiskat två dagar. Första dagen började med strålande väder och jag åkte tillsammans med ”Team Vansbro-lubb” västerut ut mot djupkanten. Fisket började med lite torsk i blandade storlekar och en och annan sej av mellanstorlek. De andra båtarna var desto mer lyckosamma med storsejarna och vårat glada gäng från Linköping fångade en grann sej på 11,5 kg och de sista två båtlagen hade även dem god fiskelycka. Vi gjorde senare en förflyttning och fick en torsk på runt 15 kg samt hade ett linbrott på en större fisk som möjligen kunde varit en hälleflundra.. När linan går av i mothugget som endast blir ett tvärstopp är det dock svårt att veta..

Under dagens fiske åkte jag tillsammans med det glada gänget från Linköping och utrustade med vertikalspö och spättatackel var målet till en början inställd på stor rödspätta. Efter ett par drifter i strömmen hojtar Tommy glatt till och spöet står djupt böjt. Fisken tar lina och gungningarna i spöet tyder på en rödspätta av större kaliber. När fisken skymtas nere i djupet möts våra blickar av en riktigt grann rödfläckig plattfisk och när jag lyfter in fisken i båten jublar Tommy så halva Leknes hör! När han glatt håller upp kameran strålar leendet lika mycket som solen och dagen började bra!

När strömmen tog fart satsade vi istället på hälleflundra och gubbarna ville testa flötmete. Dessvärre fick vi inte landa någon flundra men tre försiktiga hugg som spottade eller snodde betesfisken blev resultatet men det visar att dem finns där!

Ute till havs nappade torsken periodsvis på riktigt bra och även några schyssta sejar och en bleka runt 5 kg fångades. Dagens stora besvikelse blev för vårat gäng i båt 2 som under 10 minuter fightade en större hälleflundra innan tyvärr kroken på pilken gick av… Stolpe ut dessvärre denna gången men veckan har bara börjat så vi kämpar vidare!

Erik Axner – Nappstraumen