Sjukt sejfiske och riktigt bistert väder på Å, Lofoten

I torsdags morgon drog sju båtar ut från Å för lite flundrafiske. Flera båtar hade många kontakter men av någon anledning var de väldigt passiva och höll bara i betet och vägrade låta sig krokas.

Efter en lunchpaus tog vi ytterligare en tur mot kvällningen med siktet inställt på storsejen. Strömsjön var ganska hård men sejarna var som vanligt på hugget. Jag vet inte hur många 15kg+ som landades men många var det i vart fall. Danskarna i båt 5 lyckades även peta upp en fin flundra på 105cm.

Vi i guidebåten bytte efter någon timme taktik och plockade fram spinnspöna och lite poppers. Till en början hade vi lite svårt att få upp dem till ytan men desto längre mot skymningen det gick desto mer aktiva blev dem. Till slut högg det på nästan varje kast och alla i båten landade storsej på popper – största på hela 13kg.

Fredagen bjöd på pissväder med vindar från sydväst upp till 18m/sek. Idag har väderprognosen varit den samma så vi har tyvärr fått stanna i land. Morgondagens prognos ser tyvärr riktigt tråkig ut den med men med lite tur så ändras den – vi får hoppas på det bästa!

Hannes Ribbner, Å

Riktigt fin poppersej på 13kg!

Danske Ole med hans första sej tagen på popper!