Hälleflundra på spättaspö i Nappstraumen!

Bortskämda med finväder blev det lite guppigare de sista dagarna för förra veckans gäster. Men fiskarna nappade ändå. Allt från spätta i lugna vikar till hälleflundror ute på västsidan. Mikael från Fagerstagänget drog en fin rackare på 108cm. Extra härligt efter att han tappade en flundra dagen innan.

”Tankbåten” som fått sitt alias efter att de kört Lofoten runt med soppatorsk (använd aldrig reserven förutom i just reserv!) och två lubbar i resultat visade vart skåpet ska stå under måndagen. När vi andra var lite väderbitna och planerade för lång stötig hemfärd dröjde dom sig kvar och tur var väl det. När Dennis fiskade betesfisk med spättaspö, lite less efter att han nyss satt sin jigg i botten så händer det. När han ska veva upp häcklan kommer det en hälleflundra och slukar den lilla miljöpilken i änden endast en meter under vattenytan! Full kalabalik, spöet står som en pilbåge och fajten är igång! Efter många långa minuter kommer flundran in men landningsförsöket misslyckas och den sticker iväg igen! Andra försöket går dock bättre och nu sätts kursen hemåt med smilbanden på topp. 119cm är en mycket fin hälleflundra i vanliga fall, fånga den sen med spö för pillemete efter rödspätta så är det en fantastisk bedrift! Stort grattis!

Givetvis blev det en hel del torsk och sej under dagarna. Man kunde stundtals bara driva med vinden och fånga fisk på fisk.

Nu har de första gästerna för denna vecka anlänt och vi får se vart kursen sätts när de beger sig ut.

Jonathan