Flundrabonanza i båt 1 i Lofoten, Å!

Då är denna vecka över för gästerna i Å och vi kan summera ihop en fin vecka med både späckhuggare och galna huggperioder!

Fisket efter torsk och sej är stabilt som vanligt med många över 10 kg! Prickar man rätt så står alla i båten och drillar samtidigt Men en som utmärkte sig lite extra under båt som avslutade sista fiskedagen var båt 1 Med Stefan Johannesson som kapten. De kunde summera ihop 11 landade flundror fördelat på de två passen som de gjorde denna dag. Men sjukaste var kvällsfisket då de lyckades landa 8 av dessa 11 där som värst alla i båten stod och drillade hälleflundra samtidigt! Dagens största var en fin flundra på stabila 132cm!

Själv så guidade både jag och Hannes var sin båt och drog på yttersida Lofoten i jakten på både torsk och hälleflundra. Tyvärr stämde inte väderleksrapporterna då vi hade hoppats på ett lugnt hav med fina drifter. Istället var det ett oroligt hav och en vind som inte tycktes minska i styrka.. Det blev några få timmars fiske i den stökiga sjön där vi landade en på 102 cm till Jimmy tagen på en Crazy Daizy 400gr från Westin samt en fin flundra på 125cm i Hannes båt tagen på sej. Samt att de tappade en STOR flundra på samma plats.

Patrik Brunström och gänget rapporterade om sjuka mängder betesfisk runt Nordskallen samt även där en STOR, tappad hälleflundra. Med andra ord, denna veckan blev det lite stolpe ut på storflundrorna men Susann som inledde veckan med en hälleflundra på 144cm blev också kårad till veckans flundradrottning och vi på NSA gratulerar henne och alla andra här på campen som har tagit nya personliga rekord!

Det handlar ju inte bara om rekord hela tiden, utan det är ju trotsallt semester och vi kan gemensamt säga att veckan har verkligen var it kanon med skönt väder, trevlig stämning på campen och ett stabilt fiske!

Nu laddar vi för en ny vecka med nya taggade gäster!!

Johan Mikkelsen