Blåsigt men nappatag i Nappstraumen!

Andra hälften av veckan som var blev lite blåsigare, givetvis med följd att fiskeplatserna blev begränsade. Men skam den som ger sig. Alla kämpade på bra och trots att fisket skedde väldigt nära kampen på ”grunt” vatten blev det en hel del torsk över 10 kilo, en och annan större sej samt hälleflundror till båtlagen! Flundrorna mätte dessa dagar från 140 cm lång ner till uppskattningsvis gulliga 45 cm. Alla av dessa återutsattes, under som över mått! Bland plattfiskarna finns ju även rödspättan och jag får säga att ”som vanligt” är fisket efter dessa riktigt bra här i området, avkopplande efter tungt fiske, det är ett spännande och känsligt fiske samt erbjuder möjlighet till nappatag även när det blåser på havet.

Ganska blåsigt för tillfället men vädret ser ut att bättra sig, kanske blir en gemensam långtur ner på västsidan om sjögången tillåter framåt helgen. Rapporter kommer!

Jonathan & Mats

Vad döljer sig längs bottnen...