Prickar man rätt så får man uppleva ett fiske man sent kommer glömma- Å, Lofoten

Fisket är verkligen stabilt här nere i Å där chansen att få 10kg+ fisk verkar vara lätt på både torsk, sej och hälleflundra. Men för de som prickar rätt så kan man få uppleva helt ofattbara mängder fisk- Stortorskar över 15kg som hugger i frivattnet, storsejar mellan 10-16 kg som hugger hejdlöst över dina snabbt uppvevade jiggar eller tar hårt på nersläppet.

Detta fenomen fick två båtar uppleva under gårdagen! Undertiden som andra båtar kammade noll i jakten efter hälleflundran på andra platser. Kontrasten var tydlig, var man på fel plats var det tomt för att under nästa timme vara ett inferno!

Det är tydligt att ju mer vi ropar på varann över kanal 72 desto fler fick uppleva ett magiskt fiske! Anropar du andra båtar att de ska komma bort till dig för att ni står och drillar fisk så kommer de göra det samma nästa gång de har hittat fisken.

Nyckeln till succé är TEAMWORK!

Själv guidade jag båt 2 med Thomas och gänget i jakten på hälleflundran. Vi styrde kosan mot yttersidan men möts av stiltje, strålande sol och en drift på 0,0 kn.. Dvs underbart väder men inte optimalt för fisket. Jag hade precis tänkt åka tillbaka till strömmen när Patrik Brunström rapporterar att de har ett sjukt sejfiske någon distans ifrån oss. Tillsammans med två andra båtar åker vi med full fart och får uppleva ett galet sejfiske på ett stilla hav! Patrik Brunström och gänget i hans båt hade lyckats få storsej på 16 kg och inte långt efter smackar Rolle sin drömsej på 15 kg!

När fisket börjar dö ut så fortsätter vi till en torsktopp och under första driften står alla och bänder fina torskar. Jag ropar på de andra om torskfisket men så fort de kommer och vi ska lägga om driften så dör även det fisket av. Men när allt kändes rätt svårfiskat så bryts det av med två späckhuggare som kommer simmandes förbi! Vilka mäktiga djur!

De sista timmarna fick vi arbeta med motorn för att få igång jiggarna och tillslut så smäller det till i Patrik´s spö och det var ingen tvekan om att det var dags för hälleflundra, jag ber alla andra i båten att veva upp. SMACK, nu står även Rolle med spöböj! DUBBELFLUNDRA!

Succé! Vi rundar av dagen med en sista drift på Buholmsflaket och lyckas ta dagens tredje flundra! Inga giganter men ack så roligt!

Gårdagens topp fisk blev en hälleflundra på 130cm!

Johan Mikkelsen & Hannes Ribbner

Rolle bänder storsej!

TEAMWORK!

Storsej - Check!

Rolle med 15 kg sej!

Dubbelhugget!