Delrapport från Sørøya

Första långturen gick till Kamöysundet där fisket var hyffsat bra. Flundrorna var inte riktigt på bettet jämnfört med de sjuka fisken vi har fått uppleva där under tidigare veckor. Men det kom upp en del flundror upp till ca 140 cm. Däremot fick vi uppleva naturupplevelser i överflöd, bla. vikvalar som lekte runt båtarna, 16 st. havsörnar på samma gång, säl mm..
För en gångs skull fiskade ”lilla Kamöysundet” bättre än stora. De som fiskade där belönades med flera flundror.
Fisket närmare Sørvær har upplevts som ganska trögt. Men några torskar strax över 20kg har iaf kommit upp. Under lördagen blåste det en hel del så det var uppskattat med kungskrabbebuffén som erbjöds på puben under kvällen.
Idag ser vädret sagolikt ut med solsken och svaga vindar, givetvis passar vi på att ta en tur ut till Skalltaren där de stora skall tas.

Sebastian Hoogers, Douglas Dahlberg