Galet sejfiske och ny storflundra landad i Havöysund!

Nu närmar vi oss slutet för denna gruppen som varit gäster hos oss här i Havöysund. I går var vi inblåsta men dagarna innan har vi haft ett helt fantastiskt väder.

En grupp som jag pratade med igår berättade för mig om ett helt sjukt fiske med mängder av 10kg + Sejar och en massa torsk. Som de sa ”detta är ju helt sjukt, vi var helt slut i kroppen efter bara några timmars fiske och en av gästerna tog dubble (två 10+ sejar samtidigt)och tro mig, han fick verkligen slita när dessa ”torpeder” började streta imot. Detta fantastiska sej fisket har vi bara 15 min från campen 🙂

Torskfisket då? jodå visst har även detta varit helt okej men vi har dock fått slita lite efter att hitta de riktigt stora. När vi väl har hittat dem så har det landats flera över 10 kg med topp på 20kg. Ett båt lag tappade tyvärr stor kveiten när de pumpade upp en torsk från 100m djup.Det tog bara tvärstopp halvvägs upp och sedan sprutade bara linan ut, efter en studs fight klev den tyvärr av. Men som de sa ”Visst var det surt att den klev av men den skulle ju än då få simma tillbaks och det är ju fighten man är ute efter”.

Hälleflundra fiske fortsätter att vara mycket bra här i ”Stor flundrans” land. Vi var 3 båtar som drog iväg på en långtur och efter ett par timmars fiske brakade det loss. Vi i guidebåten landade 4 st hälleflundror på kort tid med topp på fina 144 cm.Vi tillkallade de andra båtarna och det tog inte lång tid innan vi hörde på VHFen, båt 5 drillar hälle. Jag frågade vem det var som fightade och fick till svar att det är barnen och den är stor! 10 min senare får vi veta att de landat en på 170 cm som givetvis fick friheten tillbaks.

Som om inte detta var nog så har vi både sett späckhuggare, örnar som svävat över oss och delfiner som hoppat och lekt framför båten.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Fredrik ”lill H” Schmiterlöw och Henric ”Kroken” Appelgren